TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

ITÄMISTÄ IDÄSSÄ

No nyt on alkanut jo täälläkin näyttää vähän keväältä. Lunta on vieläkin, mutta seinänvieruksilta  on alkanut tulppaanit ja monivuotiset puskea ylös. 

 
 
Pikkusydän on aina ensimmäisten joukossa

 
Salkoruusut ovat ihme kyllä selvinneet hengissä vähälumisesta talvesta. Nämä kylläkin peitin vielä havuilla, etteivät kuivu auringonpaisteessa kuten viime vuonna.
 
 
Sitten olen nauttinut valokahveja kasvihuoneessa narsisseja, helmililjoja ja kanervia ihaillen. Kohta pesen kasvihuoneen Tolulla, vuoraan sen kuplamuovilla ja alan siirrellä perennoja ja muitakin monivuotisia sinne itämään kellarin kätköistä.
 
 
 
Sisällä pelargonia pistokkaat juurtuivat alta aikayksikön lasikuvun alla ja orvokitkin alkavat olla jo koulintakunnossa.
 
 
Ja Viirun kanssa ollaan pasteerattu pitkin pihoja ihmettelemässä lumen sulamista. On näköjään Viirulle talvella raksut maistuneet kun maha roikkuu. No kohta alkaa myyräjahti ja ylimääräiset talvikilot karisee kissalta ja sen emännältä. Tosin mie en ajatellut kylläkään niitä myyriä pyytää.
 
 
 Rääkkylän pelloillakin näin jo pari viikkoa sitten ensimmäiset joutsenet. Millonhan näkyy ja kuuluu ekat hanhet...
 
 

2 kommenttia:

  1. Kyllä ne on nuo kasvihuoneet ja muutkin katetut tilat näillä paikoin hyviä, niin saa jotain kasvamaan ajoissa :) kauniita kukkia siellä teillä.
    Niin minäkin katoin jo että pitäis tormistautua koulimaan taimia taas. Kerkesin tomaatit onneksi jo koulia isompiin purkkeihin, kohta on ikkunat täynnä multapurkkeja :)
    Hyviä myyränpyyntikelejä vaan sinne :)

    VastaaPoista
  2. Tänään kävin jynssäämässä kasvihuoneen ulkoa ja siältä tolulla. Seuraavaksi voikin laittaa sine sittenkuplamuovit, niin pääsee noita orvokkeja sinne siirtelemään. Mukavia mullan pöyhötys hetkiä siullekin!

    VastaaPoista