TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

tiistai 18. maaliskuuta 2014

KURKKUMUOTTI JA LASIKUPU

Tänä  vuonna sydäntalvena on ollut aikaa hengailla netissä ja etsiä uusia kivoja tuotteita tuonne puutarhurin puutarhapuotiin.  Ennen tuli käytyä ulkomailla kaikenlaisilla puutarha-alan messuilla, mutta nykyään taitaa nämä messuilut olla lähinnä tässä läppärin takana. Huoh! Mutta ainahan sitä jotakin löytää näinkin.

Japanissa ihmiset kasvattavat kaiken muotoisia vihanneksia, ja mielestäni tuollainen sydämen mallinen kurkkumuotti oli omasta mielestäni aika vekkuli, joten ajattelin että ehkä muutkin kuin tämä puutarhuri haluaisivat kokeilla sydänkurkkujen kasvattamista.
Toinen tuiki tarpeellinen juttu, jota ole aina himoinnut oli  semmoinen lasikupu, jonka voi laittaa pistokkaiden päälle, että juurtuminen tapahtuisi nopeasti.Vähiten ei ainakaan haittaisi, että se olisi kivan näköinen myös omalla kukkaikkunalla. Lasikupuja näkee aina ulkolaisissa puutarha-alan lehdissä, mutta ei täällä etäänperän kaupoissa.  Nyt sitten vihdoin viimein löysin ihan kiva näköisiä kupuja ja heti testasin pelargonian pistokkaalla, miten tuo toimii. Ja hyvin toimi. Pelakuun pistokas on ollut varsin terhakkana ruukussa jo viikon, eikä nuutumista ole havaittavissa. Ja mikä parasta, kattikarvakuonot pysyy loitolla tuosta kukan alusta terävien kynsineen.Ja sitten tietysti kaikki tuiki tarpeelliset nimisäletikut ja kasvimaalle kylvörivin päähän tuommosia rautalanka  sydäntikkuja, johon voi kiinnittää tyhjän siemenpussin. Samalla tuli heräteostona taas vaihteeksi peltikannuja ja suloisia pieniä pulloja pikkukukille.  Samalla kylvin itseäni varten peltiruukkuun luomuretiisejä. Ja niitä versoja onkin nyt sitten jo syöty salaatissa. Nam! 
Näitä kaikki juttuja voi siis tilata täältä Maalaispuutarhan nettikaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti