TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

KESÄN PARHAAT KUKKIJAT

Nyt kun tämän olematon kesä on takana kaikkine kaatosateineen, niin onkin hyvä pistää mieleen tulevia kesiä varten, mitkä olivat niitä parhaita sadekesän kukkijoita. Osa näistä oli vanhoja tuttuja ja osa sitten uusia koekaniineja, joista siirtyvät nyt sitten puutarhakasvattien vakivalikoimaan tulevina vuosina.

 
Ylivoimainen suosikki on kääpiösamettikukka, joka kukkii lähes koko kesän ja korvaa pallokrysanteemit syksyllä. Lisäksi erittäin hyvä siementuotanto ja helppo viljellä. Suosittelen lämpimästi kaikille helppohoitosuutta ja väriä kaipaaville.

 
Poutapilvi oli uusi kokeilu ja kukki myös runsaasti koko kesän sateista piittaamatta. Kauniin kepeä kasvutapa oli aika viehättävä.
samoin pallerokiurunkannus, jota kylvin moneen paikkaan. Varsinainen kimalais- ja perhosmagneetti.

 
Hajuherneet onnistuivat myös alun hitaasta lähdöstä huolimatta. Kosmoskukat ja kesäleimut kukkivat myös runsaasti ja nyt syksyllä vielä gladiolukset, jotka eivät vielä ainakaan ole yhtään piitanneet halloista. Samassa penkissa gladiolusten kanssa oli tomaatit ja salkoruusut, jotka eivät ehdi tänä vuonna kukkia varmaan ollenkaan. 
Mustasilmäsusannat kasvavat vieläkin eri korkuisten auringonkukkien kanssa. Näitä on ollut kiva ihailla ruokapöydän äärestä aamuisin. Auringonkukkien alla loistavatedelleenkin nuo kaksiväriset dahliat. Maljaköynnös on myös kukkinut runsaasti ja sen aion kyllä yrittää talvettaa tuolla viileällä kuistilla ensi kesään. 

Ja sitten ihanan rehevä yritti- ja kukkamaa sekä mielettömän hienot syysleimukukat ja liljat  onnistuivat yli odotusten. Tänä vuonna ehdin sentään keinussakin joskus istuksia kissojen kanssa.


2 kommenttia:

  1. Upeita kukkakuvia! Tämä kesä on ollut kasvun kannalta hyvä, kukkien kannalta ainakin meillä vähän huono, kun sade on lyhentänyt niin kovasti kukinta-aikoja. Tosi hienosti oot saanut omat kukkasi onnistumaan. :)

    VastaaPoista
  2. Meilläpäin mielestäni useimmat kukat kukki kyllä tosi hyvin. Tosin annoin aika usein lisälannoitusta. Aikaisempina vuosina olen vähän pihtaillut lanoitteiden kanssa, mutta tänä vuonna kaikkea muuta paitsi aurinkoa oli yllin kyllin.

    VastaaPoista