TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

JÄISET TURKIT JA KYLMÄT HELMAT

Muutama yö sitten oli tosi kova pakkanen ja suurin osa kasveista sitten paleltui. Vain sitkeimmät yrtit, ruukkuruusut ja salkoruusut jäivät henkiin. Aamusella tuli sitten kiire rynnätä kameran kanssa ulos, ennen kuin aurinko sulatti nuo mahtavat jäiset turkit ja helmat pois. Nyt ei enää olekaan sitten juurikaan muuta jäljellä kuin lötkistyneet varret ja mustat lehdet. Joten kannatti pitää kiiretttä, että sai nämä kuvat napattua ennen totaalista tuhoa. Sitten kun ilma lauhtui, niin luntakin ehti jo ripsutella hetken aikaa. Mutta tänään olikin sitten jo vesikeli. Joten puutarhatyöt jatkuu ainakin vielä hetken. 


 

12 kommenttia:

 1. Hrr... Tästä se sitten lähtee. Viime viikolla oli yhtenä aamuna auton lasit huurussa, muuten ei ole vielä pakkanen ehtinyt pahemmin puraista täällä.

  VastaaPoista
 2. Heips Tiina, niin taas se talvi tulee, mutta katse on jo ensi keväässä kukkasipulien muodossa. Meillä oli tänä aamuna jo laiturin nokasta lampi jäässä. Mutta vielähän tuo aurinko vähän lämmittää, niin sulaa pian nuo jäät pois. Täytyypä vielä raivata viimeiset kukkapenkit puhtaaksi.

  VastaaPoista
 3. Oletpa saanut hienoja hileitä ikuistettua kuviin.

  VastaaPoista
 4. Onpa hienoja kuvia! Nuohan kävis vaikka korteiksi, tosi kauniita kyllä. Meillä ei enää jäähileitä näy tuon lumimäärän alta mitä viime yönä ja eilen illalla saatiin.

  VastaaPoista
 5. No niinpä kattelin illalla telkusta, että melkein muuaalle sitä lunta onkin jo roiminut, paitsi tänne itäkolkkaan. No kun mennään muutama kuukausi eteenpäin, niin johan lunta löytyy täältäkin ihan taas kyllästymiseen saakka. Nyt siis täytyy vielä nauttia täsät lumettomasta ajasta.

  VastaaPoista
 6. VOi miten kaunista kuura ja jääkiteet tekevät.

  VastaaPoista
 7. Ooh la laa miten upeita otoksia!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteista ja tervetuloa uudet lukijat. Nyt kun puutarhakausi on melkein loppu, niin ehtii tännekin kirjoitella kesäkautta tiuhemmin.

  VastaaPoista
 9. Voi mitä namupaloja, tuo punnus on hauska. Liköhän tulee lisäpainoa sokrukuorrutuksen kanssa punnitessa?
  Halauksin Kaisa

  VastaaPoista
 10. Hei Kaisa; punnus löytyi tuolta vanhan navetan päädystä. Liekö joku entinen tämän mökin emäntä mitannu maitoo tai pottuja sen kanssa. No nyt se on nostettu muiden vanhojen kamojen kanssa esiin ihmeteltäväksi.

  VastaaPoista
 11. I know that the plants are not happy, but they look gorgeous!!!
  Thank you for your comment on my blog. Acer tatarica is a relative to Amur maple. I used to live in Russia, where winters were very cold. We had a lot of Amur maples around. They turned red in autumn. I think Acer t. should survive in your climate. At least, it worth it to try. Good luck and stay warm!

  VastaaPoista
 12. Meget flotte og helt specielle billeder, du viser.
  Hilsen Jette

  VastaaPoista