TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

perjantai 12. lokakuuta 2012

SYYSVIRITYKSIÄ

 
Tänä vuonna ostin myös stevian ja salkoruusun siemeniä. Stevian siemenistä iti vain murto-osa ja kasvukin oli alkuun tosi hidasta. Avomaalla niille tuli vilu heti kesän alussa, joten laitoinkin niille sitten nuo vanhat ikkunat suojaksi. Sittten ne innostuivatkin kasvamaan, eivätkä ole paleltuneet vieläkään. Ja Viiru on loikoillut ikkunoiden harjalla ja välissä päivää paistattamassa.
 

 
Salkoruusuja oonkin yrittänyt kasvattaa monta kertaa, mutta yleensä ne ovat kuolleet taimivaiheessa. Nyt aika moni niistä iti ja muutama päivä sitten pari kukkaa on auennut. Taidan laittaa juurien suojaksi jotain talvisuojaa, niin jospa ne vaikka säilyisivät ensi vuoteen.
 
 
Siskon puutarhassa kasvaa Katsura (Cercidiphyllum japonicum) Aika soma pikkupuu, joka mahtuu pienempäänkin pihaan. Vaikka katsuran menestymisvyöhykkeet taitaa olla I-III, niin pitäsköhän kokeilla tuota meillä. Koko puu on oikea sydänkäpynen, eikä se peittäisi avaraa puutarhamaisemaa ollenkaan suuruudellaan. En millään halua tähän maalaispihaan mitään näköesteitä, koska kukkuloita, vaaroja ja pöheikköä on näillä nurkilla ihan rittävästi. On oikein kiva katsella omaa puutarhaa valoisaan kesäaikaan ikkunasta niin,  ettei tiellä ole mitään näköesteitä ja kukkaryhmien väriloisto näkyy hyvin kurottelematta. Talvella kun ei tarvitse katsella ikkunoista mitään täällä säkkipimeässä.
Ja jospa sitten viikonloppuna saisi istutettua kukkasipulit ensi kevään loistoa varten ja ihailla hanhien muuttomatkaa.
  


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Stevia oli minustakin ensin vähän haasteellinen, mutta tuotti sitten runsaan sadon. Katsura on ilmanmuuta hankittava ja kokeiltava. Sinä tykkäät avoimista näkymistä ja minä taasen istutin Mäkelän mäelle kymmenittäin koivuja, siirtojuoksutuksella metsästä. Ja mäntyjä myös... Ihan haluan kunnon näkemäesteet kylille ja tuulelle :) Voi hyvin !

    VastaaPoista
  2. Niin, miusta on kyllä mukavaa, että näkee laajalle hetoitis. Meilläkin kun on tätä isoa koivua ihan koko tontin ympärillä kyllikseen. Ja sitten jos halua katella vähän pitemmälle, niin pitää raahautua noitten vaarojen ja nyppylöiden päälle. Niin johan piisaa näkymää.

    VastaaPoista