TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

SIILI ITÄÄ JA OHRAT KASVAA

Nyt on kuistilta raivattu ruma pakastin pois ja kuisti valjastettu ihanien kukkien kasvatukseen. Kunhan taimet saa ulos lasikaapppiin, niin sitten sisustan ja maalaan kuistin vielä hienommaksi ja nautiskelen kahveja kissojen kanssa päivänpaisteessa.  Mutta nyt on jo ensimmäiset taimet kasvamassa: siskolta saadut tomaatit ja Sepon puutarhasta ostetut pelakuun pistokkaat.


Lisäksi olen kylvänyt perintösiiliin salaattia. Aikaisemmin kylvin siilin päälle rairuohoa, mutta nyt käytin vanhat salaatinsiemenet pois. Aika hyvin siili itää ja kohta voin napsia salaatintaimia suoraan siilin päältä leivälle.


Rairuohoa en viitsinyt kylvää minnekään vaan pääsiäistä varten heivasin lasipurkeista kynttilät ja hiekat veks ja kylvin ohraa tilalle. Tosi nopeasti ohrat iti leivinuunin päällä lämpimässä ja viikossa ne kasvoi parikymmentä senttiä. Pääsiäiseen mennessä taitaavat kasvaa purkista ulos. Katit voikin sitte pureksia ruohonhimoissaan ne lyhyemmiksi. Mutta kivan näköisiä vihreitä ne ovat ikkunalaudalla, kun ulkona on vielä niin paljon lunta.


4 kommenttia:

 1. Miten ihana siili, voi miten on kertakaikkiaan ihaaaana ♥
  Kivaa kevät touhua sinullakin siellä.
  Ohra nousee komeasti sinulla, pitäs kissalle laittaa, kun ostin mutta sattui hassu juttu, etten löydä ohrapuskaani mistään!!
  Käsittämätöntä, se katosi kuin tuhka tuuleen, että ihan nauruksi pisti..:D
  Jos ne noin nopsasti kasvaa, pitää lähteä siemeniä etsimään, Mona pureksii kohta kukat.

  Iloista kevättä sinulle ♥

  VastaaPoista
 2. Hauska tuo siili, meilläkin oli joskus tuollainen... missähän se on nyt???
  Perjantaina kylvin ohraa tuohiropposeen, kissojen iloksi. Näyttää jo hyvin itäneen, kun liotin jyviä ensin yön yli.
  Mitähän lajiketta ovat sinun tomaattisi?
  Turussa puutarhamyymälässä suosittelivat oranssinkeltaisia kirsikkatomaatteja, jotka ovat maailman makein tomaattilajike!? Ainakin hyvin kasvavat, mihinkähän niiden kanssa joudun ennen kuin ne saa ulos kasvihuoneeseen ;)))
  Iloista kevätmieltä sinulle ♥

  VastaaPoista
 3. Ohrat pääsi multaan täällä eilen ja viikonlopun olen kuistin kalusteita maalaillut, kukkalautoja ja hyllyä... samat puuhat siellä ja täällä. :)
  Ihana, ihana kevät! :)
  Aurinkoa päivääsi toivotellen! TR.

  VastaaPoista
 4. Heh,kivan näköinen siili,mukavaa kun on kevät,saa laitella kaikkee ja touhuta ulkona:)Minä olin kans eilen laittelemassa tuolla takapihalla,paikkoja kuntoon,ihanaa kevään aikaa!
  hyvin ohrat sinulla itäneet:)
  Mukavaa kevättä sinulle

  VastaaPoista