TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

PÄÄSIÄISKISSOJA JA KYLVÖTÖITÄ

Ensimmäiset kylvölaatikot ovat itämässä uuninpankolla. Innolla odottelen ensimmäisten taimien putkahtamista. Kylvin ensimmäisinä kääpiösamettikukkaa, lehtikaalia, kiinanastereita ja yrttejä. Nostin myös kellarissa talvehtineet ruusut ja luumupuuntaimet lämpimään versomaan. Hyvin olivat ainakin päällisin puolin selvinneet talven yli.

Pääsiäinen ei ala ilman pääsiäiskoristeita. Leenan puutarhasta bongasin kivan pääsiäistötterön rairuoholla.


Oma pajutötteröni oli vähän suurempaa kokoa seinän vierellä. Lisäksi istutin ihania töttönarskuja isoon kulhoon pajunkissojen kera. Kivasti loistivat keltaisena ilta-auringossa.
Tähän yhteen ruukkuun oli tänään ilmestynyt aivan elävä Viirullinen koriste nuivine ilmeineen.


Muutakin elävää oli räpyttelemässä ulkovintillä:  kevään ensimmäinen nokkosperhonen, jota kärpäsarmeija säesti pörinällään.


Ja toivottavasti vappuna lähtee jäät kuten monina aikaisempinakin vuosina. Lupaavalta näyttää ainakin nyt, kun ensimmäiset sulat kohdat ovat syntyneet rannan tuntumaan.


8 kommenttia:

 1. On tää vaan niin ihanaa. KEVÄT

  VastaaPoista
 2. Viirullinen kukkaruukunkoriste on oikein keväinen ;) Meilläkin ovat perhoset heräilleet, mutta vain sitruunaperhoset. Samaa jäittenlähtöä toivon minäkin. Tänä vuonna näyttää vapautuvan rannasta käsin ja huomenna jo ehkä pääsee pulahtamaan :)Aurinkoista kevään jatkoa !

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista mummeli ja Aila!! Tänään täällä meilläkin on ollut parikymmentä astetta lämmintä ja ulkona on oltu paljon. Jäät vaan tummenee päivä päivältä, joten kohta varmasti lähtevät. Tänään näin aamulla myös suruvaipan ja neitoperhon. Kylläpä tästä keväästä nauttii täysin sydämin.

  VastaaPoista
 4. Ihastuttavat kuvat!
  Nokkosperhonen on kaunis.
  Ja kissa ,mikä ihana kukka parvekelaatikossa!
  Meillä oltiin maalla Luhangalla pääsiäisenä, ja kyllä Mona kissa kantoi myyriä taas tarjolle.
  Juuri keräsin pääsiäiskoristeet pois, tuo vappu on jo ovella, pitää kai sitä muutama pallo puhaltaa parin päivän päästä :D

  Iloista kevättä ♥
  t
  seijastiina

  VastaaPoista
 5. Hei Seijastiina! Olisipa meidänkin kissat myyränpyytäjiä, mutta ne syö mieluummin kanasuikaleita puhtaasta kupista :)

  VastaaPoista
 6. Kissahan olikin keksinyt itselleen sopivan lepuuttelupaikan ja sieltä voi vaikka vähän vaklata mitä se mamma siellä puutarhassa pyllisetelee..:))
  Hyvltä näyttää noiden jäiden kanssa, taitaa olla jo lähteneet?

  Hauskaa wappua sinulle.

  VastaaPoista
 7. Lovely pictures:) I can see you are closer to spring now, and that's always nice after cold winters:)
  Have a nice evening:)
  Greetings from,
  Berit.

  VastaaPoista
 8. Hei Tuija, aivan hilkulla on jäiden lähtö tänään. Vapaata vettä näkyy jo.

  Hello Berit, welcome also here to my blog in the wolfzone of Finland. My first springflowers are blooming!

  VastaaPoista