TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

maanantai 18. huhtikuuta 2011

MAALAISHIIREN KEVÄTRETKET

Kevään koittaessa maalaishiiret heräävät talvikohmeestaan kinosten alta, karistavat huopikkaat jalasta ja sonnustautuvat kevätmielin kaupunkilaishiiriä tapaamaan. Niin myös tämän puutarhan emäntä on käynyt ihan pääkaupungissa ja sen liepeillä asti paistattamassa päivää ja ihailemassa toisten lumikasojen alta paljastuneita puutarhoja. Leenan puutarhassa mustarastaat lauloivat yhdessä puutarhurin kanssa välillä hiljaa ja sitten taas kovemmalla- sanoisinko karjahtavalla- äänellä. Sielläpä jo ihanasti raparperit kasvaa hörsköttivät ja pikkusipulikukat olivat juuri avaamaisillaan kukkia veden pulputtaessa somasti.


Kotimatkalla sitten kävin äitimuorin puutarhaa ihailemassa. Vaikka kasvuvyöhykkeitä oli nyt jo kolme, niin siltikin krookukset ja lumikellot olivat jo avautuneet täyteen loistoonsa.Kotiin päästyäni huomasin ilokseni kevään rientäneen jo tänne susirajallekin. Lumet olivat muutamassa päivässä sulaneet vauhdilla, kinokset huvenneet silmissä ja maalaistihulaisten tihutyöt paljastuneet nietosten alta. Myyränkoloja löytyy nyt tontiltamme kaikkia laatuja: makkaroita, reikiä, kekoja ja kasoja, reikien kanssa ja ilman. Nurmikko muistuttaa nyt siis taistelutannnerta tai vähintäänkin myyrärockin loppusotkuja. Ja näkyviin on tullut myös perinteinen jäniksen herkutteluhetki  valkosaarnin parissa. Lystiä on näköjään ollut kaikilla tihulaisilla sillä välin kun katit ovat loikoilleet uuninpankolla lämpimässä. Pah!


Myös omat raparperit ja piparjuuret ovat jo heränneet eloon lumen alta. Ihmeellisen ihana kevät!


4 kommenttia:

 1. Kyllä se kevät koittaa joka kolkkaan, tässä armaassa maassamme. Ja on jännä huomata, mikä voima tuolla auringolla on..niin kuin nuo raparperit, vaikka lunta on vielä niin ne puskevat sinnikkäästi ylös.

  Sinun blogisi kuvat ja tausta on aivan ihanat.Tykkään kovasti.

  Oikein mukavaa pääsiäisviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Voi miten onkaan myyrät teillä juhlineet. Meillä menee tämä kevät pienin vahingoin, onneksi, niin usein on ollut toisin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Tuija ja mummeli! Raparperit vaan kasvavat nopsaan ja vanhoista pakasteraparpereista teinkin simaa vapuksi. Saapi nähdä minkäliasta tulee. Onneksi noista myyristä on hyötyä edes pöllöille, ja toivottavasti pöllökanta taas kasvaa kun on ruokaa paljon tarjolla.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania kuvia! Olen blogissasi ensi kertaa vierailulla ja täytyy kyllä tulla uudestaan! :)

  VastaaPoista