TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

NUUTTIPUKKI KÄVI

ja vei kaikki ihanat joulukoristeet mennessään ja toi lumipyryt tullessaan. Nyt on siis ikiaikaiset selkäviikot alkaneet, joten olen siirtynyt suklaansyönnistä marjojen popsimiseen. Kaikki marjamuodot on listalla: pakastetut, mehustetut, hillotut vain minimimäärässä sekä tietysti marjajauheet. Kyytipoikanana voi olla marjajauheiden kanssa maustamaton jugurtti, marjasoppa, piimä tai kuuma vesi, kuten Leena-sisko mustaherukkajauheensa nauttii. Marjatutkimuksessa Kuopion yliopisto, nykyisin Itä-Suomen yliopisto,  on tehnyt varsin uraauurtavaa työtä, joten hyvällä omallatunnolla voi kyllä ristiä kaikki marjat suomalaiseksi superruoaksi. Etenkin tummissa marjoissa kuten mustaherukka, variksenmarja, aronia ja mustikka on paljon solujen hapettumista estäviä polyfenoleja ja viimeisimpien tutkimusten mukaan marjat tasoittavat myös  verensokerin vaihteluita tehokkaasti. Marjatutkimuksia voi käydä lukemassa täältä http://www.foodle.fi/fi/component/sobi2/?sobi2Task=sobi2Details&catid=13&sobi2Id=58 ja täältä http://www.sisa-savonseutuyhtyma.fi/multiMagazine/web/2010/05-2010/8.php. Joten, nyt vaan  pakastimeen marjapusseja etsimään ja mustaherukkamehut pöytään.Nuutti vei myös kaikki joulukukat vai olisinkohan tuulettanut ne kuoliaaksi ikkunalaudalla. Nyt on ikkunalla kuitenkin uuttaa elämää monessakin muodossa. Ykskaks keksin, että voin ottaa pienen kasvihuoneen esille ja laittaa sinne kauan haluamani santun lasin alle. Niin ilmaan ei  leviä siitepölyjä astmaatikkojen kiusaksi ja onpahan ihana kukkani myös suojassa kissanriiviöiltä. 

1 kommentti:

  1. Voi miten ihana kissa. Ja katsoo santtuakin niin kauniisti. varmaan harmittelee, kun ei voi kynnellä koittaa sitä. Minulla oli aikoinaan oikein kokoelma erivärisiä Sant Paulioita, mutta isännälle puhjenneen astman vuoksi jouduin ne lemmikkikukat hävittämään. Tuo mökki on tosi hieno oivallus.

    VastaaPoista