TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

JÄÄKAKKUJA TALVISIIN PUUTARHAHETKIIN

Nyt uuden vuoden alussa on syytä siirtyä kakkujen syömisestä kakkujen katseluun. Se käy käy kätevästi niin, että unohtaa paistamiset ja siirtyy pakastukseen. Pakastin helpottaa asiaa (sieltä ei siis oteta makeanhimossa valmiita syötäviä kakkuja), mutta täällä arktisessa Pohjois-Karjalassa, jossa pakkasta on pitkään ollut jo aivan riittävästi 20-30 asteen välillä, pakastinta ei nyt tässä puuhassa tarvita vaan kakut syntyvät kivasti ja ekologisesti aivan luontoäidin tarpeista helpolla ja halvalla.

Jääkakkujen leivontaan tarvitaan seuraavat tarpeet:

Hyvin palvelleita kakkuvuokia, joita voi käyttää edelleenkin
Itse suolta poimittuja karpaloita tai muita karhusoiden marjoja. (Pirkka-marjatkin käy)
Kivoja itse kuivatttuja kukkia tai mitä muuta kivan näköistä tahansa: tähtianiksia, pippurimarjoja yms.(lapsen monsteriukot ei käy)  Kokeilumieltä ja mielikuvitusta, koska ei-toivotun lopputuloksen voi sulattaa tai viskata vaikka naapurin puolelle tai mehtään. Ja sitten tietysti rukkaset, jotka voivat kyllä ikävästi jäätyä kiinni kakkuihin.

Marjat, tähtianikset tai muut hilppeet jäädytetään kakkuvuokiin  veden kera kerroksittain. Ja luuditaan kaikki uteliaat kissat, ilvekset tai muut nenättömät ja viiksettömät kotieläimet tiehensä jäisten metallivuokien läheltä jäädytyshetkellä sekä kynttilöiden sytytyshetkellä.

Lopputuloksesta voi nauttia silmillä tähtitaivaan alla villasukkiin ja huopikkaisiin sonnustautuneena ja kola toisessa kädessä!


6 kommenttia:

 1. Nää jääkakkuset on niin ihastuttavia...

  VastaaPoista
 2. Löysimpä monen mutkan kautta ihanat sivut. Täällä tulenkin vierailemaan usein! ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Toai kauniita ovat ja kun hämärtyy niin eikun kaunistuvat.....luulisin.

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa vaan Mummeli ja kiitos kaikille kommenteista. Tänään oli puutarhakissa ystävällismielisesti istumassa häntä pitkänä yhden kakun äärellä, mutta onneksi ylimääräisiä torttuja ei ollut ilmestynyt kakkujen lisukkeeksi. Vielä sitten illalla lisäsin kakkujen alle jäiset letut, niin ei kynttilät vaju syvälle hankeen ja valo loistaa kirkkaammin kakkujen sisältä.

  VastaaPoista
 5. Kauniita jääkakkuja,ihana värikin.
  Oikein Hyvää ja ihanaa alkanutta uutta vuotta 2011 ja kiitos kommentista blogissani ♥

  VastaaPoista
 6. No nytpäs löytyikin ihana blogi, rrrrakastan maalaispuutarhaa ja toivon itsenikin välittävän omassa blogissani viestin siitä.

  Niin kauniita kukkia tuossa sivupalkissa, pitää oikein alkaa tarkemmin lukemaan sinun viime vuotiset jutut..

  Oikein, oikein mukavaa uutta vuotta 2011 ja toitaan että tutustutaan näin blogin välityksellä paremmin.

  VastaaPoista