TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

VIELÄ KUITENKIN EHTI

Lämpimät säät saivat vielä elämänlangankin kukkimaan, liloja, sinisiä ja valkoisia kukkia. Niitä on kyllä mukavaa katsella tästä keittiön ikkunasta ja samalla ihailla kaunista näkymää laiturille. Eläinvalikoima lisääntyi taas menneellä viikolla yhdellä, kun minkki hyppäsi laiturilta veteen. Lisäksi joutsenten ja hanhien ylilento on alkanut. Harmi vain, että harvoin juuri silloin ehtii ulos kameran kanssa. Täytyypä pitää kamera valmiina kun seuraava hanhiaura lentää yli.Orapihlajapuu on täynnä marjoja tilhien syysriekkujaisia varten. 

 
Oma nimikkokukka kukkii vielä ihanasti portailla toisen suosikin kanssa.


Tämän kesän ruoanjätteet muuttuu vauhdilla mullaksi lämpökompostorissa

Viimekesän eväät on hautuneet tässä viereisessä kompostorissa mullaksi, joten kohta tämä levitetään kasvimaalle tai kukkapenkkiin katteeksi ja uudempi komposti siirretään tähän puukehikkoon. Sitten on taas tilaa kasata talvella uutta biojätettä lämpökompostoriin. Näin tulee vähemmän poiskuljetettavaa jätettä kaatopaikalle ja siis näin ollen pienempi jätelasku, vähemmän roskakuskin autolla ajelua ja pakokaasuja, vähemmän itselle mullan ostoa ja enemmän maunomadoille möyhennettävää. Ja itselle ennen kaikkea hyvä mieli ekoteosta.

 Lisäksi järjestelin siivousvimmoissani kaikki puutarhan käsityökalut tähän vanhaan astianpesukoneen koriin. Tätä on kätevää liikutella paikasta toiseen ja kamppeet pysyy järjestyksessä. Ja taas oma sisäinen  ekoilijaviherpiipertäjäkierrättäjä riemuitsee!

1 kommentti:

  1. Ihanan kaunis tää blogi kyllä sulla! Kuolaisia suukkoja ja haleja Hyvinkäältä.

    VastaaPoista