TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Siemenvalinnoissa oli tänä kesänä huonoja ja hyviä. Kiva on kokeilla uusia kukkia, mutta vanhoja takuuvarmoja suosikkeja on hyvä kasvatella myös, koska säiden armoilla ollaan koko ajan. Takuuvarma suosikki, joka kukkii mahtavasti näin syksyllä on pienikukallinen samettikukka. Värit punaisista keltaisiin.

Tagetes Starfire Mix 


Ihana, joskin aika hentokasvuinen oli Korea törmäkukka eli Scabiosa atropurpurea. Scabiosa on syytä kylvää sellaiseen paikaan, missä ei ole rotevampia kukkia peittämässä sen siroa kauneutta. Kukinta alkoi vasta elokuussa, mutta tällä hetkellä värejä löytyi sekoituksesta lähes mustanlila sekä sinertävä.

Scabiosa atropurpurea


Lievän pettymyksen tuotti Kosmoskukan erikoisempi lajike eli Cosmos Anemone Pink. Aika matala sekä mitättömän pienet kukat. Tai sitten oli puutarhurissa vika. Perinteinen Kosmoskukka on aina yhtä hieno jättiläismäisine kukkineen. Kasvimaalla muutama ruokasipulikin oli innostunut kukkimaan.

                            Cosmos Anemone Pink                     Ruokasipulin kukka


Perennoista Syysleimukukat, Phlox paniculata, sopivat maalaispuutarhaan aivan mahtavasti. Värivalikoima on monipuolinen, tuoksu ihana ja etenkin valkoiset leimut hohtaa iltahämärässä mukavasti. Siniset leimut on saatu kylän mummoilta ja valkoiset navettapuutarhasta, joten lajikkeista ei ole tietoa. Ensi vuonna istutan kyllä valkoisia kukkia enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti