TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

lauantai 22. helmikuuta 2014

SALAKUKKIA JA SIEMENIÄ

Lunta vaan tupruttaa, mutta se ei näköjään kevättä hämää. Huomasin ykskaks, että pelaquu oli salavihkaa tehnyt kukkanupun viileällä kuistilla. Oo mikä ilon aihe! Ja heti piti ottaa kuva tästä ihmeestä.

 
Sitten muistin yllättäen, mitä edullisia ostoksia olin tehnyt jo tammikuussa. Ostin 10 sentillä siemenpussin jos toisenkin, kun halvalla sai poistomyynnistä täysin priimoja siemeniä. No olihan noita tullut jo tilattua muualtakin, mutta ihan koko kylvövalikoima ei vielä ole kasassa.
 

 
Vaikka mieli tekisikin jo vähän kylvää sitä sun tätä, niin ainakin vielä viikko pitää maltaa.
Lunta on kuitenkin vielä melkoisesti ja siemenet itää tuolla pannuhuoneessa
supernopeasti eikä kasvihuoneeseen voi vielä pitkään aikaan mitään laittaa. Ostin kuitenkin itselleni näitä suloisia tulppaaneja ystävänpäivälahjaksi. Näitä voi ainakin kuistilla nuuhkia pelaquun lisäksi.
Ja ulkopuuhissa on aina varmuudella mukana karjalaiset puutarhakissat pöyheine turkkeineen.

7 kommenttia:

 1. Ihanat kukat, kevättä soittavat ja tuo lumikin niin kaunista. meillä satoi yöllä ohut kerros, mutta poishan sekin taas sulaa heti kun niin lä'mmintä luvassa.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikon olen ollut taas pois kotoa, mutta tuntuu että lumet ei juurikaan ole sulaneet. Ja lisää näyttää tulevan. Mutta on meillä kuitenkin vähemmän lunta kuin normaalisti

   Poista
 2. Ai miten hienosti on tulppaanit esillä :) pelakuukin on niin hienon värinen. Meillä tuota lunta riittää vielä ja lisää tulee. Siemenkylvöön sormet syyhyis, mutta vielä tulee niin hentoja taimia, että pitää malttaa. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en myöskään ole vielä kylvänyt mitään. Mutta varmaan jo ensi viikolla aloitan ainakin kissanruoholla :)

   Poista
 3. Komeita kissoja sinulla! Mulla on paljon siemeniä kerättynä sekä ostettuna, saa nähdä, mihin niiden kanssa vielä joutuukaan. Paprikat ja Chilit kylvin jo, muiden kanssa olen vielä malttanut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo karvaset on oikein silmäteriä :) Mie pönttö kanssa kerran keräsin siemeniä oikein paljon, mutta sitten unohin ne tuonne ulkovarastoon pakkaseen ja aika vähän niistä sitten iti. Mutta nyt on taas tullut hankittua lisää kaikenlaisia pusseja

   Poista
 4. Aivan ihanat kisut! Siemenistä tuli tänä keväänä kasvatettua. Parhaimmillaan oli 250 pottia ikkunoilla ;O)

  VastaaPoista