TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

MAALAISJUUSTO

Laitankin tämän munapiimäjuustoreseptin nyt sitten tänne itsellenikin talteen, ettei tarvitse sitä sitten etsiskellä joka kerta erikseen. Näitä reseptejä löytyy muitakin samanalaisia netistä, mutta tämän reseptin on kirjoittanut ystäväni Anneli- hunajatieteen tohtori Ilomantsista. Siis aivan aito rajakarjalainen juustoresepti. Itse muuntelen tätä mausteiden osalta, mutta perusresepti on aina samanlainen.

2 l maitoa
8 dl piimää
3 kpl kananmunia
1/2 tl suolaa
mausteita

Kuumenna maito n. 80 C. Sekoita munat piimään ja kaada seos maitoon. Jatka kuumentamista varovasti, kunnes seos juoksettuu. Juusto ei saa kiehua. Nosta kattila liedeltä ja anna seistä n. 1/2 tuntia. Nosta juustomassa märällä sideharsolla vuorattuun juustomuottiin. Sekoita massaan suola ja mausteet: esim valkosipulia, ruohosipulia, yrttejä. Laita kansi juuston päälle ja anna juuston valua kylmässä painon alla useita tunteja. Kumoa  valunut juusto lautaselle ja nauti vaikkapa luomuruisleivän kera.





3 kommenttia:

  1. Kiitos tuosta reseptistä, tuota pitää tehdä pääsiäis vieraille!

    VastaaPoista
  2. Hei, toivottavasti maistuu, ja tuo piimä kannattaa varmaan sitten olla rasvaisempaa, ettei juustosta tule kumimaista.

    VastaaPoista
  3. Oijoi, ihanaa, pitää heti kokeilla! Kotiviilin tekoon jo kyllästyin, mutta tuo on herkkua.

    VastaaPoista