TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

tiistai 13. maaliskuuta 2012

KESÄN KASVATUSTA JA HEVOSTELUA

Kevättalvella on vielä aikaa haahuilla pitkin pitäjiä ihmettelemässä toisten puutarhureiden tekemisiä ja aatoksia. Tällä kertaa kävin Lieksan vaaramaisemissa bongaamassa kesäkukkien kasvatusta. Kun itse en ole viljelypuutarhuri,  niin toisten ammattiviljelmien katselu on aina yhtä sykähdyttävää.  Pitkä ja työläs on matka näistäkin ruukuista upeiksi amppeleiksi ja kesäkukiksi, joita me tavalliset tallaajat voimme sitten ostaa omille terasseille ja puutarhoihin. Nuo varjot tuolla huoneiden reunoilla ovat siis lumikinoksia, joten pitkä on vielä matka kesään ja ulkoistutusten tekoon.

Vielä ehtivät nämäkin puutarhurit harrastaa myös hevosten kasvatusta vapaa-aikanaan. Pihapiirissä näkyi suomenhevosia varsoineeen ja lisäksi terhakoita suomenpystykorvia. Siis kunnon maatiaislajeja. Susiakin on pihapiirissä viimeaikoina nähty, mutta täällä eläimet ovat turvallisesti sisällä iltapimeällä.
5 kommenttia:

 1. Puutarhoilla on mukava vierailla. Puutarhakoulussa tykkäsin noista kesäkukkatouhuista, kun kasvihuoneella ollaan aina vähän vuodenajoista edellä. Kesä alkaa jo helmikuulla orvokkien kylvöillä. Ihania heppoja, olisit ottanut pystykorvistakin kuvia! :D Meillä oli kotona sellanen, syksyllä vanhus lähti enkelikoiraksi. Pystykorvat ne on ihan omanlaisiaan persoonia :)

  VastaaPoista
 2. Oi, onpas tutunnäköistä. Olen kausityöntekijänä ystäviemme puutarhalla, ja tuo ruukutus on tullut kyllä tutuksi vuosien aikana.....toisaalta se on ihanaa työtä, toisaalta vähän puuduttavaa, kun kaksi viikkoakin yhtä päätä koulii tai ruukuttaa samannäköisiä orvokintaimia;)
  Välillä olen ollut muutamia viikkoja helmi-maaliskuussa koulimassa ja ruukuttamassa orvokkeja, petunioita, markettoja, mitä milloinkin.
  Varsinaisesti olen siellä töissä huhtikuusta juhannukseen myyntisesongin ajan. Ihana työpaikka on se.
  Ihania nuo hepat ♥
  Oikein keväistä maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Heippa vaan, tuo kasvihuone-elämä on aivan oma maailmansa ja joskus aika tylsääkin. Ite on kiva kyllä vaan harrastumielessä tehdä noita kylvöjä ym ja sitten kun kyllästyttää, niin ruvetakin tekemään aivan jotain muuta. Mie oon kanssa taas parina kesänä ollu mukana näissä puutarhakuvioissa ihan työkseni, joten talvella onkin sitten taas mukavaa tehdä ihan erilaisia töitä. Tiina;meilläkin oli lapsena joskus sellainen monirotupystykorva, joten ilmankos tuo rotu ilahduttaa aina kovasti.

  VastaaPoista
 4. Ja täällä myös pätkiä kasvihuoneissa työskennellyt ihastelee! Pelakuita olenkin jo kaipaillut, siellähän niitä pilkottaa.

  VastaaPoista
 5. Hei Misku, pelakuut ovat niin mahtavia ja tänä vuonna itse talvetin vanhat kuistilla. Mutta aina kun löytyy uusia värejä ja lajikkeita niin mukaanhan ne aina tartuu.

  VastaaPoista