TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

VALOA JA VALKOISTA

Kevätaurinko tulivii sisään kaikista ikkunoista. Ja valkoinen hanki vielä erityisesti korostaa valon määrää. Talitintit laulaa jo niin mahtavasti ja joutseniakin on nähty jo Pielisjoella. Nyt on siis hirvea vimma kylvää kaikkea ja ensimmäiset kylvökset on jo nyt siis koulittu. Nimittäin sitruunabasilikan koulin jo kennoihin ja nyt ovat taimet jo hyvin terhakasti pystyssä.  Siementen ostaminen on tänä vuonna lähtenyt vähän lapasesta... mutta kun halvalla saa niin täytyyhän sitä hamstrata. Ja ainahan noita taimia voi antaa sitten ystäville.


Nyt ensimmäiseksi kylvin orvokkeja, purjoja, jättiläismansikoita, chilipaprikoita, tiikeritomaatteja ja jättiläispaprikoita. Ja sitten vaan leivinuunin päälle lämpimään itämään.


Sain Annelilta ihania valkoisia amarylliksiä, joita on ruukussa ja leikkona kuistilla. Valkoiset kukat on mielestäni aivan upeita ja tuolla kuistilla onkin nyt niin kivaa fiilistellä kevään saapumista. Lapsen kanssa joskus kuusi vuotta sitten kylvettiin  sitruunapuu, jonka nyt sitten letitin varresta ja ajattelin kasvattaa siihen tuuhean pallomaisen latvuksen.  Pelakuutkin ovat nyt alkaneet tehdä uusia lehtiä. Kohta täytyy myös valjastaa lisäpöytiä uusia kylvöksiä varten, että kaikki taimet pääsevät nauttimaan valosta.
6 kommenttia:

 1. Siinäpä on siemen poikineen... Missä sä noita oikeen kasvatat?? Mulla tekee tiukkaa jo muutaman eri siemenpussin sisällön mahduttaminen.

  VastaaPoista
 2. No mie kasvatan ensalkuun niitä täällä sisällä, ja heti kun ilmat salli niin työnnän ne tuonne ulos sellaiseen taimikasvatuskaappiin ja viritän siihen harsot päälle. Tänä vuonna ajattelin kyllä rakentaa kasvilavan, jossa voin esikasvattaa enemmän ja aikaisemmin, että ehtisi nauttia noista kukista ennen ensimmäisiä syyshalloja.

  VastaaPoista
 3. Niin ja vielä tuohon edelliseen lisäykseksi, että joka vuosi näyttää tämänkin mökin pihaan ilmestyvän uusia istutusalueita, joihin voi noita taimia mättää. Vaikka joka vuosi ajattelen, että nyt ei enää enempää :)

  VastaaPoista
 4. Tervehdys, uusi lukija täällä tervehtii toista viherpeukaloa :) blogissasi on paljon kaikkea ihanaa, joten tässä pieni tunnustus!

  http://romppala.blogspot.com/2012/03/puutarhablogi-tunnustus.html

  Aurinkoista kevättä! Linda

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kauniit kuvat, ei tahdosaada silmiään irti millään.
  Hyvää kasvatuskevättä!

  VastaaPoista
 6. Hei Linda ja kiitos tunnustuksesta jonka kohtapuolin laitan tänne sivuille. Mummeli kiitosta vaan ja nyt vielä maltaa täällä blogeissa hengailla, mutta kohta ei enää ehdi. Mukavaa kevättä teille!

  VastaaPoista