TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

KEVÄTTÄ MIELESSÄ

Pakkasta on piisannut täällä itärajalla jo - 30 asteen verran jo ainakin viikon. Puita on saanut kärrätä oikein urakalla pannuhuoneeseen ja leivinuuniin. Tässä vanhassa talossamme on puilla lämpeävä keskuslämmitys, joka on ekologinen, mutta aika työläs pakkasella. Lämmityskustannuksiltaan luonnollisesti erittäin halpa. Näillä nurkilla eräs toinenkin emäntä kärrää kottikärryllä puita pannariin tiuhaan, joten terveisiä vaan Pirkolle Hammaslahteen. Elävä tuli tuolla leivinuunissa on kuitenkin aika mahtava kun pakkanen paukkuu nurkissa.

Vaikka ulkona onkin kylmä ja lunta on tänäkin vuonna riittävästi, niin nyt mieli jo halajaa kevääseen. Ensimmäiset siemenpussit, ruukkuyrtit ja uudet ruukkasvit on ostettu siivittämänään viher- ja sisustusvimmaa. Yrttejä laitoin viileälle kuistille pelakuiden seuraksi talviauringon valoon.


Sitten ostin myös aivan uudenlaisia kasveja: oliivipuun ja kivan uudenlaisen muorinkukan. Nuo vanhahtavat ruusu- ja peltiruukut sopivat jotenkin niin hyvin tänne vanhan talon miljööseen.
 
Ja jokakeväinen pakkomielle: tahtoo ikkunalaudalle kaarimuratin. Kaarimuratteja ei ollut tietenkään valmiiksi saatavilla, mutta ainahan voi itse väkertää kehikoiden ympärille kaaria kruunulla ja ilman. Uudet ikkunalaudat toivottavasti isäntä asentaa piakkoin, joten sitten nämäkin ihanuudet voivat kasvaa auringon valossa.

5 kommenttia:

 1. Ihanaa vihreyttä! Kevät on jo nurkan takana :) Toivottavasti pakkanen jo vähän hellittäisi.

  VastaaPoista
 2. Kauniita nuo murattikranssit. Mukavaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
 3. Hei Tiina ja Tarja, nyt alkaa kyllä jo olla kevättäpinät mielessä ja onneksi pakkasetkin jo ovat vähän lauhtuneet. Vihreitä kevätmietteitä myös teille!

  VastaaPoista
 4. Ai teilläkin odotetaan ikkunalautojen asentamista, meillä ne ovat vielä kaupassa, mutta siltikin odotan niitä. Kohta alkavat kylvöhommat taas ja pitäähän ne taimet jonnekin saada valoon :)

  VastaaPoista
 5. Hei Susanna, juu nyt meillä jo onkin kukkalaudat ja viherkasvit paistattavat päivää talviauringossa. Kiva, että kohta pääsee kylvötöihin. Leivinuunin päällys on muuten mitä parhain idätyspuuhiin, koska silloin voi päivittäin vahtia onko mikään itänyt. Joskus olen vienyt idätykset pannuhuoneeseen erittäin ikävin seurauksin: tuloksena on rutkasti vaaleaa vartta kylvökissä.

  VastaaPoista