TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

maanantai 27. helmikuuta 2012

ISTUTUSPUUHIA

Vaikka lunta on vaikka millä mitalla, niin nyt oli jo aivan pakko aloittaa puutarhapuuhat sisällä. Pelakuut kiljuivat jo uutta multaa, kissat kaipaavat vihreää naposteltavaa ja emäntä auringonvaloa kuistilla.


Ensin ajattelin raivata kuistilta kaikki matot pois, kun multa leviää kuitenkin joka paikkaan. Sitten keksin, että valjastan toisen leivinlaudan istutuspuuhiin. Multa pysyy paikoillaan ja työskentelytilaa on tarpeeksi. Eikä sotkukaan ollut kovin kauhea. Ja mullat oli helppo harjata pois laudan päältä vanhalla lumiharjalla. Lopuksi sitten kiikutin leivinlaudan autotalliin odottamaan seuraavaa kylvötalkoota.


Pelakuut olivat selvinneet viileällä kuistilla hyvin ja uutta versoa alkoi pukata jo siihen malliin, että mullanvaihtoa ja ravinteita kaivataan jo kovasti. Kasarihuumassa nuorena naisena ajattelin, että noiden pelakuiden talvettaminen on oikein mummojen puuhaa ja miksei nuo mummelit heitä niitä pelakuiden raaskuja roskiin. Mutta nyt kun on jo "valemummo" niin tätäkin puuhaa voi jo harrastaa oikein mainiosti. Aika palkitsevaa, sanoisin... Ja kunhan kukat saa vielä ikkunalaudoille, niin keväthuone alkaa olla aluillaan.


Siemeniäkin on tullut jo ostettua aika monta pussia. Vihannesten luomusiemeniä olen tilannut ulkomailta 0,35 € pussi, kun siemenkaupoista ostettuina maksavat 3,50. Eli kilpailulle olisi kyllä sijaa myös luomusiemenmarkkinoilla.  Ihmisille eli pääasiallisesti itselleni kylvin nyt sitruunabasilikaa ja kissoille ohraa ja laitoin ne tuonne leivinuunin päälle lämpimään itämään.

2 kommenttia:

  1. No kappas! Tuo leivinlautahan on mitä mainion idea kylvö- ja mullanvaihtopuuhissa :) Pitäiskö sitä kenties itekin alkaa vaihtaa multia kasviparoille...

    VastaaPoista
  2. Heips, tuo mullanvaihto-operaatio on vähän joskus semmosta söhräämistä, ja ikävintä siinä on se siivoaminen. Mutta lopputulos on aina yhtä mukava

    VastaaPoista