TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

keskiviikko 7. elokuuta 2013

KASVIHUONEPROJEKTI

Onpa taas kevät ja kesä mennyt raataessa, ettei taaskaan ole ehtinyt tänne mitään kirjottelemaan, vaikka niin oli aikomus. Nyt sitten täytyy laittaa pikakelauksena puutarhan suurin yksittäinen rojekti tähä lyhykäisesti eli kasvihuoneen kokoaminen.

Meinasi kyllä vähän mennä hermo haluajalta/tilaajalta sekä myös kokoajalta, kun oli vähän liikaa töitä, liian vähän vapaata ja hirveä hinku saada nopeasti koko höskä pystyyn.   Ensin meni perustukset persiilleen, kun en osannut tehdä siitä suoraan. Ja näkyyhän tuo jo kuvastakin, että pieleen meni. Siispä purkamaan!

 
Sitten kun oli perustukset  tehty toistamiseen, niin tuli niin hirveä tuuli ja sade, että osat ei meinanneet kestää millään paikoillaan ja taas joutui purkamaan yötä vasten, ettei aamulla tarvinnut etsiä palasia pusikoista.
 
 
 
Välillä oli sitten sormet niin jäässä, ettei meinannut kestää mikään kädessä. Ja sitten tuli taas yö ja onneksi pääsi lämpimään sänkyyn, kun otti niin kauheesti pannuun ihan kaikkia osapuolia. 
 
 
 

Ja joku seurasi kiinnostuneena rojektin etenemistä.

 
 

Mutta kun sitten vihdoin viimein koko höskä oli kasassa ja kasvit sai eteisen siimeksestä valoon, niin olipa kyllä mukavaa.  Kaikki taimet kasvoivat tosi nopeasti, ja kun en laittanut kasvihuoneeseen mitään kiinteitä rakennelmia, niin taimikasvatusvaiheen jälkeen olikin helppo sitten laittaa kurkut, tomaatit, chilit, paprikat ja meloni omiin pyttyihinsä kasvamaan. Ja nyt on jo monta viikkoa syöty kasvihuonekurkkuja ja ekat tomaatit poimin tänään 7.8. Mahtavaa!


 
 

4 kommenttia:

 1. Hyvä kuitenkin, että oli rojektilla kiinnostunut työnjohtaja:)
  Nyt ei tarvitsekaan enää muuta kuin nauttia kasvihuoneen ihanuudesta. Hyvin näyttävät kasvitkin viihtyvän!

  VastaaPoista
 2. Heips Marja, kasvihuoneesta on kyllä nautittu koko rahan edestä. Kaikki kasvaa hyvin ja juuri kävin poimimassa ihania basilikoja pestokastiketta varten. Nam!

  VastaaPoista
 3. Moi!
  Bongasin tän sun blogin kun etsin kasvihuoneen perustuksista tietoa. Et siis ilmeisesti tehnyt mitään "järeämpiä" perustuksia. Vai mitä tuon "maton" alla on? Oletko kasvattanut aivan kaiken ruukuissa? Tuon systeemin kanssa ei ilmeiseti oikein sovi ne kasvatuslaatikot...? Kauhean paljon kysymyksiä, toivottavasti kerkiät jossain vaiheessa vastailemaan. T. Elina

  VastaaPoista
 4. Hei Elina, sori kun nyt vasta huomasin, että olit käyny kysymässä niista perustuksista. Kaivoin nurtsin pois alta, tasoittelin, kärräsin hiekkaa, tasoittelin hiekat ja tiivistin tallaamalla ja vedellä. Sitten vielä levitin suodatinkankaan ja paksun muovikankaan päällekäin. Sitten vaan puukehikon päälle alettiin kasata kasvihuonetta. Oli kyllä tarkoitus vielä laittaa laattaa tai jotakin tuon musta muovin päälle, mutta sitten en ehtinyt, joten päädyin vaan laittamaan sitten kuluväylälle muovisen räsymaton. Hyvin on pelittänyt tämä kesä, mutta ensi keväänä näkee sitten miten on kestänyt routaa.

  VastaaPoista