TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

perjantai 1. heinäkuuta 2011

UPEAT JA EPÄONNISET

Tätä blogia kirjoittaessa ja kuvatessa ihanuuksia, tulee harvoin mieleen laittaa tänne mitään epäonnistuneita juttuja. Ehkäpä sitä antaa piutpaut epäonnisille istutuksillle ja sitten vain taas istuttelee uusia kasveja kuolleiden tilalle. Ja mielelläänhän sitä myös antaa muidenkin katsella kaikkea kaunista ja upeaa ruman ja toivottoman sijaan. Joten laitankin nyt taas sitten näitä ihanuuksia tähän alkuun. 

Maalaisympäristöön sopii mitä hienoimmin kaikki vanhat perennat.  Niin myös tämä töyhtöangervo, joka juuri on aloittanut raunioyrtin ohella kukinnan. Myös pionit ja kesäkullero ovat kohta parhaimmillaan.


Kasvimaalla sipulit ja salaatit kasvavat tuhatta ja sataa. Päivänkakkaroita en raaskinut kitkeä kasvimaan reunalta, koska ne loistavat niin kauniisti iltahämärässä.


Tämä rapunpieluskukkapenkki on ollut kyllä tänä vuonna superhuono. Tsinniat ovat lähteneet hyvin kasvamaan, mutta orvokit vei sateet tai home ja kissat ovat myllänneet kattomehitähdet maan poveen penkin päästä. Nuo pajunkissaoksat laitoin onneksi tsinnioiden suojaksi kasvun alkua turvaamaan karvajalkojen takia. Hyvin tuo risujen istutus myös muiden taimien suojaksi on toiminut. Kohta ne voi jo varmaan ottaa pois, jos vaikka katit ymmärtäisi kiertää taimet. Piiankielikin olisi voinut kasvattaa itsensä parikymmentä senttiä lähemmäs seinää, niin olisi edes jotakin kukkivaa tässäkin penkissä. Täytyy varmaan ostaa jotakin uusia kukkia tuohon reunaan. Ja nythän saa kaikkia kukkia jo halvalla taimimyymälöistä.

6 kommenttia:

 1. Onpa upeita pioneja! Minä siirsin omani muutossa kaksi vuotta sitten ja nyt siinä on vain yksi kukka.

  Kisut kyllä pistävät kasveja uuteen järjestykseen meilläkin, eikä edes omat vaan naapurin pitkähännät, kun meidän kaikki viisi kissaamme ovat sisäkissoja. Onneksi ne antavat vastalahjaksi välillä silittää itseään ja pitävät seuraa puutarhatöissä, niin kuin kuvista päätellen sinunkin pörröhäntäsi :)

  VastaaPoista
 2. Mutta kuinka kauniit ovat raunioyrtti ja töyhtöangervo yhdessä ! Ihan Oi maamme Suomi synnyinmaa....=D Minullakin on nuo, mutta eri paikoissa. Pitäneekö ruveta yhdistelemään. Näin tässä aina käy kun lukee ihania blogeja, alkaa kasvit TAAS pyöriä puutarhassa. Heleää heinäkuuta Maalaispuutarhaan !

  VastaaPoista
 3. Hei Millana ja Aila ja kiitos kommenteista. Kateilla on tosiaan ihan omat huussipeltonsa ja loikoilupaikkansa perennapenkeissä. Näin kuumalla varmaan ihanan viileää. Tuo töyhtöangervo ja raunioyritti ovat peruja talomme entisiltä omistajila. Aikas hienoja minustakin.

  VastaaPoista
 4. Kaunis yhdistelmä nuo töyhtöangervot ja raunioyrtit. Pioneja olen aina ihaillut, olisikohan aika hankkia sellainen.
  Meillä ei ole katteja kukkapenkeissä myllertämässä, mutta silloin tällöin pistäytyy lapsenlapsi istahtamassa kukkien päällä. No, en ole pulttia ottanut, niin kukat kuin pojanpallerokin kasvavat.

  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. Minäkin ihastelen noita pioneja, ihanan värisiä! Haaveilen tuuheasta pionipenkistä itsellenikin, kuinka monta sinulla on taimia tuossa pionipenkissä?

  VastaaPoista
 6. Hei Kesän taikaa ja Laura, ja kiitos kommenteista. Pioneita miulla on tuossa penkissä 6 kpl. Ja parina eka vuonna istutuksen jälkeen junnaavat, mutta sitten alkavat kukkia oikein ihanasti. Pioni on kyllä mielestäni puutarhojen kuningatar ja kuuluu ehdottomasti maaseutuympäristöön. Mukavaa keskikesän huumaa teillekin!

  VastaaPoista