TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

lauantai 30. heinäkuuta 2011

KESÄAAMUJEN TUOKSUJA JA KUKKALOISTOA

Vanha mansikkamaa on rehevöitynyt kaikista mahtavista tuoksuvista yrteistä ja vihanneksista. Ensimmäiset luomukurkut ja omenakurpitsat on nautittu kesäpöydässä ja timjamia, salviaa ja basilikaa kerätty salaattiaineksiin. Puisen kasvilavan takana oli puutarhurin oma piilopaikka varattu lepotuolille, mutta eipä ole paljoa ehtinyt loikoilemaan. Täytyy nyt vielä yrittää elokuussa piiloutua yrttimaan siimekseen nautiskelemaan.Pavuille tarkoitetussa tukikeppiviritelmissä kasvaa ja kukii ainakin upea päivänsini, joka näyttää olevan aamutuimaan parhaimmillaan. Voi olla, että salkopavut eivät ehdi ennen talvea tehdä satoa, mutta ovathan ne vihreänäkin kauniita ja reheviä.


Leimupenkki aloittaa kukintaansa ja Irman navettapuutarhassa minizinniat ja tavalliset zinniat alkavat olla loistossaan. Myös krassit ovat navetan muurilla pöyheän rehevät. Kesäpäivänhatut houkuttelevat upealla oranssilla värillään perhosia ja muita pörriäisiä. 

5 kommenttia:

 1. Rehevästi kasvaa yrttimaasi ja kukkaloistoa riittää. Krassit ovat niin kauniita, miksenhän niitä pihaani kasvattunut, mutta sitten ensi keväänä. Krassi muutenkin on niin nostalginen kukkia, niitä oli aina lapsuuskodissani.

  VastaaPoista
 2. Ihanan rehevältä näyttävät istutuksesi :)
  Näin loppukesällä kukkaloisto onkin parhaimmillaan...
  Meilläkin alkavat syysleimut jo kukkia, niin se syksy alkaa lähestyä jo! Mutta vielä on aikaa nauttia kauniista kesäpäivistä ja kukista :)

  VastaaPoista
 3. Kaunista! Kaunopunahatut olis kyllä tarpeellisia minunki pihaan, tuntuu ettei täällä nyt kuki enää juuri mikään..no syysleimut kyllä mutta niitäkin on niin vähän, toistaseksi! :)

  VastaaPoista
 4. Kanttorilan puutarhassa odottaa sinua makeat kehut ;-)

  VastaaPoista
 5. Vaude mikä puutarha sinulla onkaan,saat nauttia sen kauneudesta..krassit kauniita♥,leimuja on mun kotonakin,aivan ihania kukkkiessaan ja mikä väri loisto niissä onkaan!
  Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista