TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

PUUTARHASSA KOHISEE

Nyt kaikki kasvaa niin kovalla vauhdilla, ettei meinaa perässä pysyä. Paljon on puuhattu kasvimaalla, kylvetty hyötykasveja ja kukkia, perennoja siirrelty paikasta toiseen ja muutamia kesäkukkiakin istutettu. Onneksi malttaa myös välillä vaan katsella ja ihmetellä, miten upealta kaikki näyttääkään: heleän vihreää, kasteen kirkasta ja raikkaan värikästä. Ja illalla kukkuu käkimäen käki. Muutamia kuviakin on aina pakollista napsia, ennen kuin näkymä taas muuttuu.


Juuri nyt kukkii nämä

 Puutarhaseuralaiset päivystää vintin ikkunasta aamutuimaan


Vanhan mansikkamaan muutos edistyy hitaasti, mutta varmasti: kylvölava vanhoista ikkunanpokista, salkopapujen köynnöstuet  ja kylvöksiä roppakaupalla. Salaatit ja retiisit ovat hyvässä vauhdissa ja omenakurpitsat ja avomaankurkutkin ovat löytäneet kotinsa.  Ja kaiken väliin piiloon tulee puutarhurin piilopaikka lepotuoleineen, jossa toivottavasti ehtii myös nautiskella puutarhaunelmista kaiken kohinan keskellä.

6 kommenttia:

 1. Onnea kasvatukseen! Omenankukka on aina yhtä kaunis. Kissa on hyödyllinen mansikkamaan vahti, eivätpä tule räksät apajille.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä näyttää ja kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo järvimaisema ja laituri, tuonne tekisi mieli kyllä pulahtaa, sen verran hellettä on.
  Sinulla näyttää omenapuu kukkivan, minulle ei juurikaan tänä vuonna, kasvimaakin näyttää tosi hyvältä ja on hienossa kasvussa.

  Aurinkoista viikon vaihdetta sinulle.

  VastaaPoista
 4. Tuo järvi ja laituri-kuva on kyllä hieno!

  VastaaPoista
 5. Hei kaikki immeiset! Kiitos kovasti kommenteista. Toivottavasti omppupuu ei kukkinut viimeisiä hengenvetojaan puolikkaalla rungollaan viime kesän myrskyn jälkeen. Koitin sitä parannella kaikilla puutarhurin taidoilla- toivottavasti selviää. Laiturille ja tuonne lammelle on aamulla niin kiva katsoa suoraan kahvipöydästä. Tuo laiturikuva on, harvinaista kyllä, otettu aamuvarhaisella. Ehtisi vaan aina käydä laiturin nokassa asti kesäkiireiltä. Mukavia kesäisiä päiviä teille kaikille!

  VastaaPoista
 6. Kaunista,niin kaunista p-karjalaista maisemaa, ihana puutarha, kuvittelen että istun laiturin päässä ja kuuntelen käen kukuntaa,itse olen myös paljasjalkainen Pohjois-karjalainen,sieltä susirajalta, käy katsomassa myös itä suomalista maisemaa blogissani, ja lukijaksikin toivon.t.pepita

  VastaaPoista