TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

tiistai 14. kesäkuuta 2011

KUKKAA PUKKAA

Kaikki kukkii nyt niin mahtavasti. Tuntuu, että miten näitä nyt riittääkin näin paljon erilaisia. Jättiukonlaukat, Allium giganteum, on loistanut tänä vuonna upeasti, ja syksyllä istutan vielä lisää niitä toiseen penkkiin, kun kukkivat kuitenkin  niin pitkään. Ja sopeutuvat monenlaiseen säähän ränsistymättä.

Orvokkeja en voinut tänäkään vuonna vastustaa, vaikka ylivuotisetkin ovat siementäneet salaa kaikkiin koloihin.  Valkoiset kukat ovat inpiroineet tänä vuonna, koska niitä on niin mukavaa katsella kesäillan hämyssä. Myös keltaisen eri sävyt ovat hienoja iltapuutarhan värejä.


Ensimmäisen sato on korjattu vanhojen ikkunanpuitteiden sisältä uudelta yrttimaalta:  meheviä luomuretiisejä! Myyrät pitävät hyvin huolta siitä, että työt ei lopu: salkopavuista ei itänyt kuin kaksi siementä. Ne elikot ovat joko kuskaneet ne siemenet maan uumeniin tai sitten popsineet  parempiin suihin. Vaikka niin hienot kehikotkin olin laittanut jo valmiiksi. No ostin jo uuden siemenpussin, ettei karvakorvilta lopu eväät kesken. Myös ruusupavut olivat kelvanneet. Taidan lopettaa kissojen ruokinnan lihapaloilla ja siirrän ne syömään elävää ravintoa.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihanan värisiä nuo Ukonlaukat, minä istutin niitä toissa syksynä,viime keväänä kukkivat kauniisti, oli myös valkoisena, tänä vuonna ei tullut kuin noita liiloja, jotka ovat kyllä tosi kauniin värisiä,niin kuin tuo ihana orvokki. Orvokit ovat mullakin siementäneet etupihalle, siellä on oikein värien sekamelska, mutta ei haittaa, ne on niin kauniita.
  Ihanaa kun eilen satoi vettä, tulis nyt vaan ihan reilusti, eikä pihtailisi tuon veden kanssa, pääsis vielä loppuviikosta istutushommiin, aikaa ens viikko! Juhannuksen jälkeen en enää istutua mitään.:)
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle ja nautihan kasvimaan antimista, hih.hih..jos kerkeet ennen myyriä, enkä kannattaa tosiaan siirtää ne kissat ulkoruokintaan.

  VastaaPoista
 2. Heips Tuija, juhannukseen loppuu täälläkin istutuspuuhat, joten sitten vaan kitketään ja nautitaan. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Onpa komeat laukat, voi kun munkin vastaavat nopsasti leviäisivät ja lisääntyisivät tuommoiseksi joukoksi!

  Orvokit on ihania kun niitä ilmestyy milloin minnekin, en ennen tiennytkään että ne on niin kerkesiä. Meillä kukkii niitä sepelilläkin, semmoisina ihan lilliputteina.

  VastaaPoista
 4. Noitahan pitää saada noita laukkoja, on ne niin komeita tuossa sulla ainakin!! =)

  VastaaPoista