TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

perjantai 4. kesäkuuta 2010

Joskus on tästäkin aitasta annettu puuro- ja leipätarpeita avustuksina niitä tarvitseville. Vaikka ei ole antajilla itselläkään ollut paljoa, niin kuitenkin aina on riittänyt myös muille.

Lähiruokasatoa on jo ehditty saamaan omasta puutarhasta. Raparperit ovat kasvaneet hyvin luomuna maatuneessa lähitallin hevoosenpeessä. Varret kasvaa vauhdilla ja niistä onkin jo keitetty raparperisoppaa ja paistettu raparperipiirakkaa.


Ja tässä ihanan mehevän raparperipiirakan ohje uunipellilliseen:

2 kpl kananmunia
2,5-3 dl sokeria (tai maun mukaan)
2,5-3 dl kermaa (maitokin käy)
200 g juoksevaa margariinia pullosta
7 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhoa

Päälle:

Raparperipaloja, marjoja, omppusiivuja tms.
Kermaviiliä 2 dl, johon lisätään 1 kpl kananmuna, sokeria.

Sokeri ja munat vaahdoksi, lisätään muut sekoittamalla joukkoon.
Levitä seos uunipellille ja lisää rapaperit päälle. Ripottele sokeria raparperien päälle sekä lisää kermaviiliseos epätasaisesti raparperien päälle.
Paista + 200 asteessa noin 45 min. tai kunnes piirakan reunat ja pohja ruskeat.
Samasta piirakkapohjasta tulee älyttömän ihana omenapiirakka ilman kermaviiliä.
Nyt on jo kohta muutakin syötävää kerättävissä kuin raparperia. Vähän enemmän aurinkoa ja taas sitten sopivasti vettä. Tomaateilla onkin oma yksiö talon seinustalla lämpimässä. Taimi on muuten sidottu  kiinni juurenpätkällä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti