TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

torstai 24. toukokuuta 2012

KYLMÄÄ JA LÄMMINTÄ

Vihdoin kevätkukat ovat saaneet potkua kasvuun, vaikka pakkasöitä on näillä korkeuksilla ollut ihan vielä vastikään. Onneksi juuri mikään ei ole paleltunut, joten intouduin sitten jo istuttamaan ruukkuihin ja amppeliin kukat. Ruusut ovat kylläkin jo olleet ulkona pitkään, joten ne ovatkin jo mahtavan terhakoita.Tätä maljaköynnöstä kokeilen nyt tässä paahteisessa paikassa tänä vuonna. Saapi nähdä miten mahtaa tässä viihtyä.


Kukkapenkissä loistaa narsissit, tulppaanit, helmililjat, esikot ja kaihonkukat. Perennat työntyvät esiin hurjalla vauhdilla. Kun vaan nyt lämmintä riittäisi, niin kaikki kasvaisi vauhdilla.

Istutin kirsikkapuun ja tein sitten siihen juurelle pienen uuden kukkapenkin. Tähän penkkiin ajattelin laittaa vaan yksivuotisia kukkia, vaikka heti jo meinasi lipsahtaa  monivuotisiakin sekaan, kun oikein intouduin. Nyt tässä penkissä kasvaa pienikukkainen samettikukka, pallerokiurunkannus, sinistä zinniaa, keltaista krassia, hunajakukkaa ja kesäastereita.  Näistä kukista toivottavasti kaikki pörriäiset ja perhoset tykkää. 


Kaiken puutarharaadannan keskellä onkin sitten kiva välillä istua ja ihmetellä kevään kohinaa, ihastella valkoisten kukkien iltaloistoa ja seurata puutarhasiilin iltatouhuja.


2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä miltä kirsikkapenkki näyttää sit ku kukassa.=) ja hyvän näköinen kirsikka on jo nyt.=)

    VastaaPoista
  2. Jeg kom lige forbi.
    Tak for dine gode billeder.
    Ha´ en dejlig dag.

    VastaaPoista