TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

TALVEA PIISAA

Meillä näyttää lumisadetta riittävän ihan 7 kk vuodesta.  Ensimmäisen lumisade tuli 23.9 eikä loppua näytä tulevan. Parhaassa tapauksessa saadaan lunta vielä kesäkuussakin. Eilen oli ihanasti kevään tuntu ja tänään sitten täysi talvi. Ja tuonne pihalle oli ilmestyny lisälampi.  On tää niin väärin. Pitäs varmaan muuttaa Espanjaan, että saisi puutarhuroida 7 kk lumisateen sijaan. Huoh!
 
Mutta onneksi ikkunalaudalla vihertää. Puutarhamessuilta ostamani tulppaani- ja ruusunnuppupelargonit näyttävät hyviltä, samoin orvokkikylvös. Orvokit siirsinkin jo tuonne kuistille, jossa on noin 10 astetta lämmintä. Zinniat kerkesi vähän venyä kun olin työmatkalla. Mutta amppelitomaatit ja luffat näyttää kanssa tosi tanakoilta. Noihin tomaatteihin lisään kohta multaa juurelle, kunhan ovat ensin juurtuneet noihin pyttyihin.
 

 
 
Sitten vähän surullisempiakin uutisia. Tuo alla oleva pitkäkarvainen kissa hävisi meiltä  maaliskuun alussa eikä ole sen koommin nähty. Vielä kuitenkin jaksan toivoa, että se tulisi takaisin retkiltään, mikä tosin taitaa olla aika epätodennäköistä. Ilmoituksia on jaettu postilaatikoihin ja FB.ryhmiin sekä ilmoiteltu paikallisissa sanomalehdissä. Joskus joku on saattanut nähdä saman näköisen kissan lähistöllä, mutta ilmoitus on tullut lähestulkoon aina liian myöhään, joten en ole ehtinyt paikalle ajoissa toteamaan onko kissa oma tai vieras.  Sen kohtalo voi olla lähestulkoon mikä vaan, ilveksistä tai ketuista ihmisiin. Todella harmillista ja surullista. Mutta ainakin Viiru-tyttö viihtyy kotona ja nauttii kanssani auringosta silloin kun se sattuu paistamaan.
1 kommentti:

  1. Onpa surku kun häviää, eikä tiedä missä on :( Mut kiva kaveri siellä alimmassa kuvassa pilkistää.
    Virkeitä taimia siellä on. Johan tuo saisi lumet sulaa lopullisesti tältä keväältä. Ihan jännittää, miten paljon on meidän pihassa lunta vielä, kun oon ollu reissussa.

    VastaaPoista