TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

perjantai 20. maaliskuuta 2015

ITÄ ITÄÄ

Täällä idässä on aloitettu kylvöpuuhat, vaikka lunta onkin vielä 30 cm. Niinhän sitä oikeastaan kuuluu ollakin, kun ollaan vielä maaliskuussa. Mahtavaa on ollut kuleksia hankiaisilla sellaisissa paikoissa, minne ei pääse kuin sulan maan aikana. Pääsiäisenä voisi ottaa vielä potkukelkan kehiin, kun pakkasta on luvattu loppuviikoksi.

 
 


Ekaks kylvin luomuretiisiä ja basilikaa, joita voi sitten kohta napsia leivän päälle ja salaattiin. Myös luffat ja orvokit on kylvetty, mutta eivät ole vielä itäneet.

 
 
 
Kukkaikkunallekin on hankittu uusia kukkia, "töttönarsissia" ja  "porsascampanulaa". Pelaquut vaihdoin uusiin multiin, joten kohta odotettavaa ihanan innokasta kasvua.
 

 
 
 
Ulkona tulppaanit ja salkoruusut yrittää epätoivoisesti tulla seinänvieruksilla ylös aurinkoon. En päästä niitä vielä näkyviin, ettei käy kohta pakkasessa kalpaten. Täytynee ainakin salkoruusuille laittaa havuja päälle, että kestävät varjoisassa.
 

 
Ihania kevätpäiviä kaikille puutarhaintoilijoille!
 
 

7 kommenttia:

 1. Hienoja taimia! Basilika iti mullakin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ekat popsitaan heti kun vähänkin on lehtiä. Kauhea vihreenpuutostauti!

   Poista
 2. In your corner of the world, you have all four seasons, and your spring is a REAL spring, with melting snow and first green growth. I like your window garden. My geraniums overwintered in the garage, and I set them outside already.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes four seasons are of course very nice, but in this time of the year we miss sunshine and spring, because it has been already 5 months dark time. But spring is soon here too!

   Poista
 3. Basilikaa pitää olla joka vuosi runsaasti! On niin hyvää ja helppoa kasvattaakin. Pelargoniasi ovat hyvässä kasvussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, osa pelakoista kuolla kupsahti jo syksyllä, kun en ottanut kaikkia sisään tarpeeksi ajoissa. Meillehän tuli ekat lumet jo silloin syyskuun lopussa. Toivottavasti tänä vuonna saadaan nauttia pitkästä lumettomasta syksystä.

   Poista
 4. Tuota basilikaa pitää kokeilla kasvattaa. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista