TERVETULOA SEURAAMAAN MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ ITÄRAJALLE


MAALAISPUUTARHAN ELÄMÄÄ VOI SEURATA TIIVIIMMIN JATKOSSA FACEBOOKISSA, INSTAGRAMISSA,TWITTERISSÄ SEKÄ MAALAISPUUTARHA.FI VERKKOSIVUILLA. TERVETULOA SEURAAMAAN ELÄMÄÄMME SIELLÄ! TÄNNE MAALAISPUUTARHA BLOGIIN PÄIVITÄMME SATUNNAISESTI AJANKOHTAISIA ASIOITA.

perjantai 7. lokakuuta 2011

ULKOA SISÄLLE

Sadonkorjuupuuhissa olen nyt työmatkustelun lomassa ehtinyt pykälän verran pidemmälle.. pellonreunalta jo ihan tänne sisätiloihin saakka tekemään kaikkia kivoja juttuja.  Sain rakkaalta siskoltani lahjaksi kauniita pulloja, joihin säilöin pitkään himoitsemaani puolukkamehua. Tänä vuonna puolukoita olikin niin runsaasti, että raaskin osan sitten mehustaa. Luomuyrttejäkin pakkasin kauniisiin lasipurkkeihin. Nyt luomuna löytyy timjamia, salviaa, tilliä, oreganoa, basilikaa ja minttua. Näin siis makunystyröiden lisäksi silmänystyrät saivat kaipaamaansa nautintoa.





Vaikka puutarhatyöt on kukkien osalta jäänyt nyt tosin vähiin, niin joskus  aivan huomaamatta kaikki alkaa taas uudelleen kukoistaa. Kehäkukat pukkaavat uutta kukkaa  ja verbenakin on innostunut viileinä syyspäivinä aukaisemaan ovenpielen amppelissa aina vain uusia kukkia. Kaksivärisyys kukinnoista on vähässä valossa kaikonnut, mutta mustaa yöilmaa vasten nuo pinkitkin kukat näyttävät tosi hienoilta. Välillä voi siis mehunhuuruisesta lämpimästä poiketa ihailemaan kylmien syysöiden kaunokaisia.





1 kommentti: